.
پنجشنبه 14 اسفند 1399.
امروز
الخميس 21 رجب 1442.
برابر است با
Mar 04 2021.
تاریخ میلادی :

غذاهای محلی

1- جرن پلو

مواد لازم :

سبزی جرن یاکرزنگ-برنج - نمک 

جرن  یا کرزنگ را پس از جوشاند ن کافی می فشاریم تا آب تلخ آن کاملا خارج شود وبصورت آبکشی برنج درست میکنیم 

سپس کرزنگ یا جرن را در لابلای برنج قرار داده تا دم بکشد .پس از دم کشیدن معمولا آن را با کره محلی مصرف میکنند 

2- آش گمرد

مواد لازم :

برنج - نمک -فلفل قرمز - نعناع -آب کشک یا زرشک

برنج را با 3تا 6برابر آب می پزیم تا شفته شود ، بعد با دمکنی دم میکنیم .سپس سیر داغ همراه با نعناع درست میکنیم وبه آن کشک اضافه میکنیم .موقع مصرف کردن این آش را با آب کشک تهیه شده ( بی بز دو ) یا با آب زرشک استفاده می کنند

3-بیشتواش یا تره

مواد لازم :

سبزی سلمه تره یا خاکرز- چاپلیک - پنیرک - دشت واش- اسا یا ترشاله- عدس -سیر قره قوروت -کنجد یا گردو-نمک وفلفل قرمز

ابتدا سیر را کمی تفت میدهیم ، سبزی ها را شسته وخردکرده به آن اضافه میکنیم

سپس بقیه مواد به آنها اضافه میشود ودر آخر کار قره قوروت را بعنوان چاشنی اضافه میکنیم

این خورشت با برنج استفاده میشود

4-مرجی او یا عدسی

مواد لازم :

عدس - پیاز داغ -آلوچه وبرگه- سبزیره - کدوچیلیک (کدوی ورق ورق شده وخشک شده )-ادویه ونمک

عدس را پاک کرده می پزیم بعد از پختن پیاز داغی که قبلا تهیه کرده بودیم ، به آن اضافه میکنیم

سپس آلوچه وبرگه وکدوچیلیک را اضافه میکنیم تا کاملا بپزند در پایان کار ادویه جات را به مقدار لازم اضافه کرده با برنج مصرف میکنیم ،(بعضی افراد به آن یکی دوتا تخم مرغ هم اضافه میکنند)

5-آردیم( یک نوع آش محلی )

مواد لازم :

برنج ،ترجیحا نیم دانه

سبزی مثل سبزیجات بهاری (سیرک -والک یا ساقه آنها )

آرد 

نمک وقره قوروت

ابتدا برنج را با سه برابر آب می پزیم (وقتی به مرحله  ای رسید که برای پختن برنج  معمولی به دمکنی کردن نیاز دارد )به آن سبزی اضافه می کنیم نمک در ابتدا اضافه میگردد ولی قره قوروت بعنوان چاشنی سر سفره استفاده میشود

این آش فقط در فصل بهار مصرف میشود

(بغضی افراد با سبزی نبام جرن هم آردیم درست میکنند مخصوصا قدیمی ها)

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

نقشه آنلاین

حاضرین در سایت

ما 4 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

تصویر تصادفی